• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Realisatie tuin met hoogteverschillen bij een hoekwoning

Begin 2012 werden wij gevraagd een tuin aan te leggen bij een hoekwoning in de omgeving van Arnhem. Het betrof een tuin met een fors hoogteverschil naar ontwerp van Ineke Brunekreeft. Doorgaans draaien wij onze handen hier niet voor om maar dit keer was het anders. De helling van het talud was fors en op verschillende plaatsen in het perceel waren terrassen gesitueerd die onderling moesten worden verbonden met paden of trappen. Bovendien stond er een forse eik in de tuin waar omheen gebouwd moest worden. Tevens moest het dak van de carport in het plan worden betrokken (de foto met het grind en de plantenbakken).

Het resultaat mag er zijn: de hoogteverschillen zijn opgevangen met verlijmde stapelblokken, gemetselde muren en met mooie trappen. Door het gebruik van pergola's wordt beslotenheid gecreëerd en worden de verschillende stukken tuin met elkaar verbonden. Al met al een tuin waarin wij al onze techniek in kwijtkonden.



De Groene Vingers

Klapstraat 56
6842 AG Arnhem


Socialmedia

Branchevereniging VHG TuinKeur

Menu